Как тежестите за ръце влизат в тренировъчния режим

 

Тежести за глезени / китки Pegasus от 0,5 до 1,5 кг

Малко неща са по-плашещи за начинаещите щангисти от стая, пълна с мускулести фитнес фанатици, които вдигат огромни тежести,  използват тежести за ръце, различни фитнес уреди и големи дъмбели сякаш са захарен памук на клечка. Преди да

се упл

ашите във фитнеса от тези пропорции тези, имаме няколко съвета, които да ви помогнат да научите как да изграждате мускули, без да изглеждате като съвсем новак.

Експертите казват, че първата стъпка за начинаещите трябва да бъде организирането на сесия с личен треньор или присъединяването към тренировъчна програма, за да се научат как правилно да тренират. Това важи и за тренировките за мускулите на ръцете, които начинаещите си мислят, че са най-лесни, защото просто може да вдигат гири, които са им по-мяра. това просто не е така и начинът да го разберете е да поговорите с фитнес специалист, който ще ви даде първите ценни съвети.

Какво значи “тежести за ръце”?

След като има означение тежести за ръце, това значи, че те са нещо различно от гирите, дъмбелите и щангите, които често са свързани с тренировките за бицепсите и трицепсите. В този смисъл, да тежестите за ръце са приспособления, които работят на типа колан. Те се закрепват за части от ръката и вътре в тях има малки тежести, които имат пълнеж.

Тежестите за ръце се използват в аеробиката, като част от класическия фитнес, за домашен фитнес, като част от професионална тренировъчна дейност на спортисти и като цяло са много широко разпространени.

Видове тежести за ръце

Обикновено тези тежести са два вида: регулируеми и нерегулируеми. При първите тяхната функция е подкрепяща за тренировката и не е удобно да се сменят тежестите в пълнежа, за да се нарушава целостта на самите приспособления. Те се продават с ясно означено тегло, така че когато ги избирате, го правите, защото търсите точно това тегло.

При вторите, те имат джобчета, които лесно се отварят, за да се замени тежестта, така че да се повиши или намали натоварването. Такива тежести за ръце може да се регулират от 2 до 5, 6 та и повече колограми. Те се избират от фитнес любители, които имат по-високи цели и имат изградена рутина как да тренират с тежести за ръце.

Тежести за глезени / китки Pegasus от 2 кг

Тежести за ръце според дизайна

На пазара можете да видите различно означение тежести за ръце. Най-разпространените са от типа колан, които се закрепват с велкро или с копчета. Такива модели може да бъдат комбинирани – тежести за китка и глезени. Когато сте тренирали с такива само за ръце или само за глезените, трябва да внимавате при прехода, за да не допуснете контузия.

Не са редки вече и тежести за ръце тип ръкавица. Техният дизайн е по-впечатляващ и дават вариант за тренировки и на боксьори, кикбоксьори и други спортисти, които използват тази част от ръцете си, за да упражняват даден вид спорт.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button