6 фитнес уреди за изграждане на мускули

Освен загубата на някоя друга калория, изграждането на мускули е една от причините, поради които тренировките са хоби за мнозина. За да постигнете целта за мускулна сила и хармонично тяло, си струва да знаете повече за специалните фитнес уреди, чрез които най-добре се развиват една или повече мускулни групи.

Гладиатор/силов уред за функционални тренировки

Мини велоергометри и степериУредът тип гладиатор все още е едно от любимите и най-разпространените приспособления във фитнес залата, което е отделено за изграждане на мускули. Това конкретно оборудване обикновено е най-добро за мускулите около гръдния кош. Тренировката за гръдните мускули спомага сърцето да изпомпва повече кръв към гръдната мускулна група. Отличнапрактика е, когато допълвате този тип оборудване с вдигането от лежанка, за да осигурите еднаквост, доколкото формата на тялото е поставена в перспектива.

Пулдаун машина

Машината Pulldown разчита на повторения за изграждане на мускулите. Основната цел е да издърпате тежестта надолу, докато я освобождавате, когато стигне до гърдите и повтаряйки същото. С времето упражнението изостря концентрацията и кара мускулите на гърба, гърдите, ръцете и раменете да се изградят.

Преса за крака

Както подсказва името, това конкретно оборудване е такова, което можете да използвате за изграждане на мускулите на долните крайници. Пресата за крака се фокусира върху мускулната контракция, докато използвате крака, за да натискате срещу отблъскващи тежести или сила. Това прави мускулите на краката не само здрави, но и активни, като същевременно се увеличава притока на кръв в областта на краката.

Уред за кофички и набирания

Уредите за набиране са два вида. Единият тип е хоризонтална лента, поддържана от две вертикални височини или стълбове с височина най-малко два метра. Най-хубавото е, че щангата за набиране може да бъде поставена на място у дома и няма нужда да посещавате фитнес залата. Вторият вид е комбиниран уред за набирания и за кофички, който е по-скъп и можете да намерите във фитнес залите.

Машина за гръб

Гребни тренажориПресата за рамене е друго често срещано оборудване, което трудно може да пропуснете във фитнеса. Тя е своеобразен вид уред, които следва естествените движения на тялото,, като упражненията на нея се фокусират върху развитието на мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Чрез повдигане на тежестите нагоре и надолу мускулите придобиват сила и издръжливост.

Машина за прасци

Предполага се, че една от трудните и сложни за растеж мускулни групи са прасците. Въпреки това, когато имате машината за тази мускулна група, невъзможното става възможно и по-малко разочароващо. Машината работи с упражнения, които притискат прасците, увеличавайки скоростта на кръвния поток и оттам растежа на мускулите.

Съвети за трениране на мускулите по цялото тяло

Всички тези машини, които изброихме са уреди намиращи се във фитнес салоните. Те са по-скъпи за домашно ползване, затова на тях се тренира целенасочено и с програма за тренировки, така че да тренирате повече мускулни групи. Не е добре да наблягате само на една група мускули, защото така ще се развие дисхармоничност, която трудно ще компенсирате с времето. Затова при целенасочени тренировки за изграждане на мускули работете с инструктор, който знае как да ви помогне да постигнете баланса в тренировките и в използването на самите фитнес уреди.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button