Уреди и комбинирани машини за фитнес

Първо, нека обясним какво точно представлява една комбинирана машина за фитнес.

Ако трябваше да отидете на фитнес и да прекарате един час, използвайки различните машини и станции за трениране с тежести, по същество щяхте да дадете на тялото си пълна тренировка. Уредите за упражнения „всичко в едно“ се стремят да предоставят подобно изживяване. Разликата е, че комбинираните фитнес машини обединяват различните тренировки в един пакет.

Виждали ли сте някога една от тези машини във фитнес залатата, машина, която изглежда доста внушително с тежести, макари, пружини и пръти, висящи над скамейката? Това е професионалната версия на системата за упражнения в категорията силови комбинирани уреди. Да, тези системи са големи и тежки, да не говорим, че са и скъпи. Те наистина не са практични за домашна употреба. Производителите предлагат комбинирани фитнес уреди както за зали, така и за специални места където те ще са необходими на любители и професионалисти.   

Мястото на комбинираната фитнес машина е в залата за тренировки

Добрата домашна фитнес зала ще има достатъчно функции, за да ви осигури добре заоблена програма за силови тренировки. С други думи, добрата фитнес зала трябва да може да тренира мускулите на ръцете, раменете, гърба, коремните мускули и краката. Системите за упражнения “всичко в едно” са предназначени да тренират множество мускулни групи, използвайки една и съща функция. Много пъти начинът, по който използвате функцията, е това, което диктува тренирания мускул. С

Как работят комбинираните фитнес уреди?

Стойка-за-лостВажно да се разбере разликата между определени от трениращия и машинно дефинирани упражнения. Машинно дефинираното движение е ограничено до определени равнини на движение, докато това, което трениращия сам определя като движение не е ограничено до определена посока. Пример за дефинирано от потребителя движение е вдигането на гири.

За да илюстрирате по-добре тези два принципа, помислете за последния път, когато сте вдигнали по-тежка гира. Извади ли ви тя от равновесие? Ако сте вдигнали една и съща тежест с помощта на въже и ролка, няма да е нужно да се притеснявате, че тежестта, ще се движи странично, защото тя е в определена равнина – нагоре или надолу. Това се определя от самия фитнес уред.

Ето това е принципът на действие на комбинираните фитнес уреди. Те използват тежести и системи от скрипци и кабели, за да осигурят съпротивлението, необходимо за тренировка с тежести. Те обикновено се състоят от различни тежести, които се плъзгат по релси, заедно с регулируеми ролкови системи, които са предназначени да предоставят безопасност и максимална функционалност.

Комбинирани фитнес уреди цена

Leg-pressАко искате да закупите оборудване за упражнения от този тип, първо трябва да се запитате какво се опитвате да постигнете. Трябва да обхванете всички типове трениращи във фитнеса. Неговото голямо предимство е версатилността. Тоест приложимостта за безброй фитнес упражнения.

Ако искате да изградите или тонизирате мускулите, нямате нужда от нещо, което ще изгори толкова мазнини. Ако имате предвид екстремната загубеа на тегло, ще искате нещо, което работи в тази посока. За щастие е доказано, че тренировките с тежести изгарят мазнини и изграждат чиста мускулна маса. Комбинираните уреди със системата за упражнения „всичко в едно“ може да осигури това, което ходенето или джогингът не могат. 

За пълноценна тренировка е най-добре да имате комбинация от упражнения с тежести и сърдечно-съдови упражнения. Тези машини го осигуряват. Вярно на по-висока цена, но ако сте собственик във фитнес, вие можете да си направите сметката.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button