Видове лостове използвани във фитнес тренировките

Светът на съвременният фитнес е толкова разнообразен, че ако започвате като любител и без познания, ще се чудите реално откъде да започнете.

Затова винаги за хората, които не са запознати, се препоръчва консултация с фитнес специалист, който ще разгледа ситуацията и ще направи индивидуална програма. Напълно реално е в програмата да бъдат включени и различни лостове за фитнес, които ще помогнат бързо да навлезете в добра физическа форма.

КАКВО ЗНАЧИ ЛОСТОВЕ ЗА ФИТНЕС?

Лостовете за фитнес за базират на чисто физически процеси свързани с разбирането на лостови системи. Що се отнася до физическата активност, лостовете за фитнес позволяват да тренирате собственото си тегло, така че да получите превъзходство, когато се налага да премествате с тялото си по-тежки предмети.

Лост Ramos Φ26 X 350 mmКогато тренирате, мускулите ви вършат работата си, като дърпат костите ви, които функционират като лостове за създаване на движение. Лостът е твърда структура, като прът или кост, която се закрепва на опорна точка. Науката класифицира лостовете от първи, втори и трети род, като специалистите са разработили уреди за тренировки на базата и на трите системи.

 

Тежестта, която мускулът ви трябва да преодолее – независимо дали това на крайник, цялото ви тяло или външна тежест, като щанга или дъмбел – се нарича “съпротивителна сила” или просто “съпротивление”. Лостовете се класифицират според относителното разположение на опорната точка, съпротивлението и силата.

В този смисъл, лостовете за фитнес са тези части от фитнес оборудването, които осигуряват тренировки с тежестта на тялото и тренировка на различните мускулни групи.

ВИДОВЕ ФИТНЕС ЛОСТОВЕ

За да не отегчаваме с повече данни от науката, ще изброим най-важните фитнес лостове, които всеки може да включи в тренировъчната си програма. Както и тук, ще кажем, че всяка фитнес програма е добре да се изработи от експерт, който знае да направи съотношението на тренировките с фитнес уреди, с фитнес аксесоари и с фитнес лостове.

Един от най-разпространените лостове за фитнес се нарича лост за набиране. Това е същият този, който  днес виждате в парковете. Много тинейджъри практикуват стрийт фитнес и лостът за набиране е този, който им осигурява голяма част от натоварването.

В онлайн мрежата можете да закупите лост за набиране, който се инсталира вкъщи на стена или над врата. Лостовете за набиране обаче са много повече като разновидност. Защото самата им специфика на изработка позволява тренирането на различни мускулни групи.

Освен единични лостове за врата или за стена, този вид фитнес оборудване се предлага например в конфигурация с повече дръжки. Така че да комбинирате различни упражнения, които разпределят натоварването в различните мускулни групи.

Има и различни като тежест лостове за лежанка, които се ползват от вече по-напредналите фитнес маниаци. Те са необходими за силова тренировка

ТРЕНИРОВКА С ФИТНЕС ЛОСТОВЕ

Тренировката с фитнес лостове е съобразена с целите, които сте си поставили. Днес много неопитни фитнес маниаци практикуват стрийт фитнес. Те използват поставените лостове за набиране в парка. Но с това развитието им в по-сериозен фитнес план е обречено на неуспех.

Всяка една програма за фитнес се прави съвместно със специалист. Той назначава тренировки и ги дозира според целите, които се гонят. Неизбежно в тренировките присъстват и лостовете като един от начините за развиване на различните мускулни групи. Тренирайте ефективно с тях и ще постигнете страхотни резултати.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button