Спорт с децата и семейството

Активните хобита и практикуването на спорт са чудесен начин за раздвижване, което е наистина полезно за физическото и психическото здраве на всеки. Когато се прави спорт с децата и семейството обаче, тогава ползите са още по-големи. Това е момент на сближаване и на предаване на поведенчески модели, които децата ще запомнят за цял живот, а кой знае, може дори да започнат спортна кариера след това.

Заради времето, в което живеем, да накараме децата да се движат и да се забавляват отново чрез спорт никога не е било по-важно. Тоест към 60-те минути физическа активност на ден, (включително 30 минути извън училище), ние трябва да даваме на децата си достатъчно спортна активност, която да се различава коренно от всичко друго, което правят през деня.

Всичко е игра и спорт

Къде и с какво можем да се забавляваме? Това е въпросът, който по-малко спортните семейства задават преди да започнат. Предложенията са изключително много, но трябва да се съобразите какво предлага вашата градска среда. Колкото по-голям е градът, толкова по-големи са възможностите.

В малките градчета обаче, също няма никакъв проблем да започнете с мини футбол, баскетбол, бадминтон, джогинг, игра на катерушките и лостовете, тенис на маса, тенис на корт, плуване, скейтборд и други подобни, които да се практикуват в парка и още много други. Просто трябва да се запознаете с възможностите, които се предлагат: дали има клубове в града, колко терена има, какви игрища има. На базата на това, можете да планувате.

В нашата продуктова база в Диас Спорт разполагаме с голям асортимент от спортни артикули, които са предназначени за масов любителски спорт. Предлагаме цяла категория с футболни топки и аксесоари, които не са само за професионалисти, а и за любители, които да играят мини футбол в кварталното игрище.

В категорията с продукти осигуряваме и най-важните спортни стоки за изброените спортове: лека атлетика, бадминтон, за водните спортове, за тенис на маса и на корт, за скуош и падел, за спортна стрелба. Има и категория за забавни игри, които още повече сплотяват семейството и учат децата на ценностите, които спортът създава.

Понякога не е нужно да спортувате конкретен спорт, но да сте заедно в парка и да играете на различи игри. В градска среда, вече има достатъчно добри места за игра в България, където има лостове за набиране, лежанки, външни фитнес съоръжения, така че да впечатлите децата си с вашите умения и да ги запалите и те да спортуват.

Организирайте си турнир

Ако вече имате опит и заедно с децата сте готови да минете на следващо ниво, добра идея е да направите стъпки за организиране на спортен турнир. Най-често това може да е футболен турнир с хора от квартала, да направите отбори, да си направите екипи, импровизирани награди. Един път направите ли го, това ще стане традиция, което ще донесе не само семейни, но и социални ползи.

Може да излезете от футболната матрица и да пробвате с друг вид спорт, като разбира се, трябва да подготвите децата, така че те вече да са играли и да се чувстват сигурни. Един баскетболен турнир в квартала също е чудесна идея. В Диас Спорт осигуряваме страхотна гама с баскетболни стоки, с топките на Molten, които са едни от най-добрите на пазара. Кварталните турнири са чудесен начин да сплотите чувството за общност или да се запознаете с хора, с които само сте се разминавали досега.

Възползвайте се от предимствата да спортувате семейно и с децата си. Бъдете търпеливи към тях и им представяйте най-добрите модели за спорт и активен начин на живот, дори те да не почнат активно да се занимават със спорт, със сигурност ще поемат от ценностите на спорта и ще могат да ги прилагат в живота. Това е пътят!

5/5 - (2 оценки)
Call Now Button