Диас Спорт подкрепи конкурса „Най-добър млад спортист за 2019“

На 12 януари в сградата на  Централния военен клуб в София се проведе деветото издание на анкетата „Най-добър млад спортист за 2019“. Анкетата се осъществява от сайта за детско-юношески спорт  Viassport.bg с подкрепата на различни спортни организации и фирми сред които е и ДИАС СПОРТ.  Представителите на спортните медии номинираха  55 участника на възраст до 19 години от цялата страна, а големият приз  „Най-добър млад спортист на България за 2019г.“ получи плувецът Йосиф Младенов на 16 години. На второ място остана победителката от 2018 година Александра Начева, а на трето място се класира носителката на Световна купа по сабя за девойки Йоана Илиева.  Тази година бяха връчени и три специални приза. Приза “Воля за победа” отиде при 14-годишния футболист на ФК “Национал” (София) Кубрат Комсалов, който въпреки че е диагностициран с диабет, е активен спортист и вдъхновение за своите съотборници.

Националния отбор по волейбол за юноши под 17 години  бе определен за отбор номер 1, след като през миналата година спечели сребърните медали от европейското първенство в София и златото от Балканиадата. Младите волейболисти, които в момента се борят за директно място на европейското до 18 г. през лятото, изпревариха с огромна преднина националния тим по шахмат за девойки и юношеските национали по футбол до 19 г., които също получиха гласове.

Мартин Стоев бе определен безапелационно за треньор на годината (волейбол), а на второ място се класира Ангел Стойков Футбол. Отличени бяха още Веселина Златева (Ханбал), Таня Гатева (Баскетбол) и Стефан Георгиев (плуване.)

В награждаването на призьорите се включиха личните треньори на състезателите, както и замесник министърът на спорта Стоян Андонов, зам.кметът на София Тодор Чобанов, Енчо Керязов, Борислав Кьосев, Здравка Йорданова и др.

 

Източник: Sportal.bg

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button