Жребий за квалификациите за Световна купа по Баскетбол 2019

ФИБА, прессъобщение

Гуанджоу, Китай (ФИБА Световна купа по Баскетбол 2019) – Официалното теглене на жребия за квалификациите за световното първенство по баскетбол през 2019 се състоя тази неделя на пищна церемония в Гуанджоу тази неделя, 7 май.

Церемонията се състоеше от 4 отделни жребия за всяка зона – Африка, Америка, Азия (и Океания) и Европа.

В група Европа участват 24 отбора, класирали се за Европейското първенство по баскетбол 2017, и още 8 отбора, които ще бъдат определени в допълнителни квалификации това лято.

Отборите от зона Европа са:

Group A: Черна гора, Словения, X1, Испания
Group B: X2, Турция, Латвия, Украйна
Group C: Полша, X3, Литва, Унгария
Group D: Италия, X4, Хърватия, Румъния
Group E: X5, Белгия, Франция, Русия
Group F: X6, Чехия, Исландия, Финландия
Group G: Германия, Сърбия, X7, Грузия
Group H: Израел, Великобритания, Гърция, X8

Мъжкият баскетболен отбор на България ще участва в предварителната фаза на квалификациите. Тимът ни е в една група с Беларус и Португалия и мачовете ще се проведат от 2 до 16 август 2017 г.

Започвайки от ноември 2017 г., всички 80 отбора квалификанти за Световното първенство в Китай ще играят мачове като домакини и гости в 6 прозореца в период от 15 месеца, за да определят 32та отбора, което ще участват във водещото събитие от календара на ФИБА.

На церемонията по тегленето на жребия присъстваха официални лица на ФИБА, МОК, Китайската федерация по баскетбол  и партньори на ФИБА: Beijing Enterprises Group, Molten, Nike, Tencent and Wanda.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button