Молтен представи официалната топка на финалния турнир на Баскетболната Шампионска Лига

Баскетболна Шампионска Лига, прессъобщение

MIES, Switzerland / TOKYO, Japan (Basketball Champions League)

Баскетболната Шампионска Лига и Молтен, водещият световен производител на надуваеми спортни топки, който предоставя официалните топки за всеки мач от първия сезон на Баскетболната Шампионска Лига, са обединили усилия, за да разработят специален дизайн на топките за първия финален турнир на БШЛ.

Този специален дизайн представя новия бранд на турнира, който ще се проведе от 28 до 30 април в Тенерифе.

Молтен ще осигурява официалните топки за мачовете от БШЛ за следващите два сезона, както и официалните реферски свирки. Брандът на Молтен ще присъства на игрището във всяко издание на финалния турнир на БШЛ.

„Молтен е световноизвестна марка за спортни топки и ние от Баскетболната Шампионска Лига сме изключително доволни от нашето настоящо и бъдещо сътрудничество. Щастливи сме, че ще имаме възможност да работим съвместно с тях през следващите години,“ каза главният изпълнителен директор на БШЛ Патрик Комнинос. „Развълнувани сме да представим и уникалната баскетболна топка, която ще бъде използвана в най-важния турнир в Тенерифе. Изключително признателни сме на Молтен, с които си сътрудничим още от началото на състезанията.“ От своя страна президентът и главен изпълнителен директор на Молтен Кийо Тамиаки  заяви: „За нас е изключителна чест и удоволствие да разработим и предоставим специалната топка за финалния турнир на първия сезон на Баскетболната Шампионска Лига. Ще положим всички усилия за успеха на БШЛ и занапред.“

Молтен Корпорейшън е основана в Хирошима, Япония през 1958 г. Понастоящем брандът Молтен е водеща световна марка за спортни топки и традиционен партньор на ФИБА. Висококачествените кожени баскетболни топки на Молтен са официалните топки на баскетболните турнири на Олимпийските игри, както и на Световните баскетболни първенства от 1982 г. насам.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button