7 минутна тренировка вкъщи

Научните изследвания в областта на фитнеса и упражненията за здраве са очарователно нещо. Но понякога просто искате някой да изложи насоки за това как да приложите тези изследвания в практиката.

Една статия взета от броя от май-юни на журнала на Американския колеж за спортна медицина и фитнес – прави точно това. Чрез 12 упражнения използващи само телесно тегло, един стол и една стена, тя отговаря на най-новите тенденции за висока интензивност на упрацненията, като по същество съчетава дългосрочни резултати и регулиране на теглото за около седем минути постоянни упражнения – всичко това базирано на дългогодишни изследвания. 

“Има много добри доказателства”, че интензивната 7 минутна програма включва “много от фитнес ползите за издръжливост, но за много по-малко време,” казва Крис Джордан, директор в отдел  физически упражнения в Human Performance Institute, Орландо, Флорида., и съавтор на новата статия. 

Изследване на учени от McMaster University в Хамилтън, Онтарио, и други институции показва, например, че дори и за няколко минути на упражнения при интензитет приближаващ се до максимален капацитет на човека произвежда молекулни промени в мускулите, сравними с тези на няколко часа от тичане или каране на колело. 

Интервалната тренировка, обаче, изисква интервали от време; на изключително интензивна дейност, които трябва да бъдат съвместени с кратки периоди на възстановяване. В програмата, предложена от г-н Джордан и колегите му, това възстановяване представлява 10-секунди почивка между упражненията. Вдопълнение, той казва, че това се постига чрез редуване на упражнения, които подчертават големите мускулни групи в горната част на тялото с тези в долната част на тялото. По време на интермедия, неупражнените мускулите имат малко време да, метафорично, си поемат дъх, което прави реда на упражненията важни. 

Упражненията трябва да се извършват в бърза последователност, която позволява те да се извършват в рамките на 30 секунди за всяко, докато, цялата интензивност трае около 7 минути по скалата на дискомфорт 8 от 10. Тези седем минути трябва да са, с една дума – неприятни. Положителното е, че след едва седем минути – сте готови.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button